مشاروه رایگان

شرکت طراحی سایت و سئو ادیب

بلوار آیت ا… کاشانی خیابان بهمنی نژاد روبروی باشگاه پرسپولیس پلاک ۱۵ واحد 1

+98 21 49295

info@adib-it.com

ورود به دنیای جذاب و پویای سئو و فعالیت به عنوان یک سئوکار همواره مورد توجه افراد زیادی قرار داشته و دارد؛ به خصوص که امروزه بستر اینترنت مملو از وبسایت‌های مختلف و محتواهای فراوان است و رقابت تنگاتنگی میان هر یک از این سایت‌ها دیده می‌شود. در چنین شرایطی که به‌دست آوردن جایگاهی در صفحه نخست نتایج موتورهای جستجوی بزرگ مانند گوگل به چالشی جدی تبدیل شده، تنها یک سئوکار حرفه‌ای و مجرب می‌تواند وب سایت موردنظر را در میان میلیاردها سایت دیگر برجسته کند و به آن جایگاه و اعتبار قابل توجهی ببخشد!

به ویژه که الگوریتم‌های موتورهای جستجو به طور مداوم تغییر می‌کنند و موفقیت در حوزه سئو بدون داشتن اطلاعات به‌روز و آگاهی از تکنیک‌های بهینه‌سازی روز دنیا عملاً ممکن نیست؛ بنابراین در یک پاسخ کلی به این که چگونه سئو کار شویم می‌توان گفت که لازم است اصول و روش‌های بهینه سازی سایت را یاد بگیرید!

به چه کسی سئوکار می گویند؟

با توجه به اینکه سئو یکی از اصولی‌ترین و مهم‌ترین جنبه‌های دنیای دیجیتال مارکتینگ است و موتورهای جستجو از جمله گوگل، با استفاده از الگوریتم‌ها و قوانین مشخص خود وب‌سایت‌ها را بررسی و ایندکس می‌کنند، به فردی متخصص به نام سئو کار نیاز داریم که با آگاهی از این قوانین و الگوریتم‌ها و با به‌روز رسانی مداوم دانش خود به مدیران وب‌سایت‌ها در جذب ترافیک ارگانیک و بهبود رتبه در نتایج جستجوی گوگل کمک کند. گفتنی است ما در یک مقاله جداگانه‌، وظایف سئوکار را شرح داده ایم.

گفتنی است سئو و بهینه‌سازی سایت فرآیندی مستمر و پیچیده دارد که باید با تغییرات الگوریتم‌ها و قوانین جدید موتورهای جستجو همگام باشد. همین موضوع سئو را به یک عامل بسیار حیاتی برای موفقیت طولانی‌مدت در دنیای دیجیتال تبدیل کرده و تنها یک فرد متخصص و آموزش دیده از پس انجام آن بر خواهد آمد.

4 مزیت فوق‌العاده داشتن تخصص در سئو

با توجه به اینکه یک سئوکار حرفه‌ای در حقیقت فردی کارشناس و متخصص در حوزه سئو سایت محسوب می‌شود، طبیعتاً چنین تخصصی با مزایای قابل توجهی همراه خواهد بود. از جمله مزایای چشمگیری که با تخصص در سئو نصیبتان می‌شود شامل موارد زیر است:

  1. کاهش هزینه‌های سئو: با تبدیل شدن به یک سئو کار ماهر دیگر نیازی به پرداخت هزینه‌های بالای برای استخدام سئوکار ندارید و خودتان به راحتی از پس بهینه سازی هر وبسایتی بر خواهید آمد.
  2. افزایش رتبه سایت: با تخصص در حوزه سئو، بهبود رتبه سایت شما در موتورهای جستجو مخصوصاً گوگل آسان‌تر می‌شود و به دنبال آن هم جذب ترافیک بیشتر و افزایش شناخت برند را تجربه خواهید کرد.
  3. عدم نیاز به شرکت‌های خدمات سئو: با تسلط به مباحث سئو، نیازی به شرکت‌های خدمات سئو ندارید و می‌توانید برای بهینه سازی وب سایت‌های مختلف به صورت مستقل عمل کنید.

با وجود چنین مزایایی است که حوزه کاری سئو و بهینه سازی به یکی از فیلدهای محبوب تبدیل شده و همواره تقاضای زیادی برای اشتغال در این زمینه وجود دارد.

چگونه سئو کار شویم؟

اصلی ترین وظایف سئوکار

فعالیت به عنوان یک سئوکار زمانی می‌تواند موثر باشد و رتبه سایت را در نتایج جستجو ارتقا دهد که کارشناس سئو به خوبی بتواند از پس انجام وظایف زیر بر بیاید:

  • بهینه‌سازی محتوا: منظور از بهینه‌سازی محتوا انجام کارهایی همچون سئو کردن تصاویر، توضیحات متا و ریسپانسیو بودن سایت است که به بهبود عملکرد آن سایت در موتورهای جستجو کمک می‌کند.
  • بازاریابی محتوا: این نوع بازاریابی که انجامش بر عهده سئوکار قرار دارد باعث بهبود تجربه کاربری و افزایش رضایت کاربران می‌‌شود. در بازاریابی محتوایی متخصص سئو با ارائه محتوای ارزشمند و جذاب به کاربران به ایجاد ارتباطات معنی‌دار، و جذب ترافیک بیشتر کمک می‌کند.
  • بهینه‌سازی فنی سایت: این نوع بهینه سازی که با نام سئو تکنیکال هم شناخته می‌شود شامل تنظیماتی مانند سرعت بارگذاری سایت، واکنش‌گرایی در موبایل، بهینه سازی کدها در طراحی سایت و دیگر عوامل تکنیکی است که باعث بهبود نحوه شناسایی و ایندکس‌شدن آن سایت توسط موتورهای جستجو می‌شود.
  • استفاده از ابزارهای حرفه‌ای سئو: در پروسه سئوکار شدن برای انجام بهینه‌سازی‌های پیچیده و مانیتورینگ عملکرد سایت نیاز است که از ابزارهای حرفه‌ای مانند Google Analytics و Google Search Console استفاده کنید.

اکنون که متوجه شدید در مسیر تبدیل شدن به یک سئوکار مجرب و حرفه‌ای چه وظایفی را باید انجام دهید خوب است این را هم بدانید که به دلیل تغییرات مکرر در الگوریتم‌های موتورهای جستجو، همیشه لازم است دانش و مهارت خود در زمینه سئو را به‌روزرسانی کنید و به طور مداوم آموزش ببینید.

چگونه سئو کار شویم؟

کاربردی ترین تمرینات عملی در زمینه سئو

نه تنها در حوزه سئو بلکه برای یادگیری هر مهارت دیگری بهترین راهی که وجود دارد، تجربه عملی است به همین دلیل ما در مجموعه ادیب همواره علاقه‌مندان به سئوکار شدن را تشویق می‌کنیم که تکنیک‌های سئو را روی وبسایت‌های مختلف اعمال و تست کنند؛ چون مشاهده نتایج این تکنیک‌ها به طور قابل توجهی به آن‌ها کمک می‌کند که مهارت‌های خود در زمینه سئو را پرورش و افزایش دهند. از جمله کاربردی‌ترین تمرینات عملی در زمینه سئو شامل موارد زیر است.

آنالیز کلمات کلیدی (keyword analyze)

در مسیر تبدیل شدن به یک سئو کار ماهر بهترین تمرینی که می‌توانید انجام دهید، تحلیل و آنالیز کلمات کلیدی استفاده شده توسط رقبا است. برای انجام این کار می‌توانید از ابزار Google Keyword Planner کمک بگیرید تا کلمه‌های کلیدی مرتبط با حوزه کاری یا موضوع سایت خود را پیدا کنید.

حالا نوبت به شناسایی کلمه‌های کلیدی اصلی می‌رسد که رقبا روی آن‌ها کار کرده‌اند. گفتنی است این کلمات معمولاً با بررسی نتایج جستجوی رقبا و وب‌سایت‌های آن‌ها قابل شناسایی هستند.

بررسی بک ‌لینک‌های سایت رقیب

تمرین کاربردی دیگری که هر سئوکاری برای کسب مهارت در زمینه بهینه سازی سایت به آن نیاز خواهد داشت، بررسی بک لینک‌های سایت رقیب است. به این صورت که با استفاده از ابزارهایی مانند Moz و Majestic لیستی از وب‌سایت‌هایی که به وب‌سایت رقبا لینک داده‌اند در اختیارتان قرار می‌گیرد. سپس، به دقت کیفیت این بک‌لینک‌ها را ارزیابی کنید چرا که هرچه اعتبار لینک خارجی بیشتر و محتوای آن مرتبط‌تر با حوزه سایت شما باشد طبیعتاً چنین بک لینکی برایتان با ارزش‌تر خواهد بود.

با این تفاسیر همین حالا دست بکار شوید و پس از بررسی بک‌لینک‌های رقبا، شروع به گرفتن بک‌لینک‌های با کیفیت برای وب‌سایت خود کنید. در پروسه بک لینک گیری می‌توانید از طریق "تبادل لینک با سایت‌های مرتبط" یا "ایجاد محتوای ارزشمند و قابل اشتراک" اقدام کنید.

استفاده از منابع آموزشی مناسب

همانطور که گفته شد برای تبدیل شدن به یک سئوکار درست و حسابی نیاز است که همواره دانش خود را ارتقا دهید و به روز باشید؛ طبیعتاً برای چنین کاری به منابع آموزشی معتبر و مطمئن احتیاج خواهید داشت. هرچه اطلاعات و دستور ‌جدیدتری را درباره سئو و بهینه سازی وبسایت در اختیار داشته باشید به همان نسبت هم عملکردتان در زمینه سئو سایت و ارتقای رتبه آن بهتر خواهد بود.

البته بعد از اینکه به خوبی مباحث سئو را یاد گرفتید و به اندازه کافی آزمون و خطا کردید پیشنهاد می‌شود که ویدیوهای آموزشی تهیه کنید و آن‌ها را در کانال‌های ارتباطی مانند یوتیوب و اینستاگرام به اشتراک بگذارید. این کار به شما اعتبار و تخصص بیشتری در زمینه سئو می‌دهد و باعث می‌شود که به عنوان یک سئوکار حرفه‌ای و کاربلد شناخته شوید.

با همه این‌ها یادتان باشد که برای سئوکار شدن به صبر، تمرین، تجربه و ارتقای توانایی‌هایتان نیاز دارید زیرا هر چه نباشد قرار است در حوزه سئو به یک متخصص تبدیل شوید و چنین چیزی به هیچ وجه ساده، آسان و سریع انجام نمی‌شود!

سخن آخر

به طور کلی برای تبدیل شدن به یک سئو کار کاربلد و حرفه‌ای، در وهله اول نیاز است توجهی ویژه‌ به یادگیری و درک اصول پایه‌ای سئو داشته باشید. فراموش نکنید که تمرین و تجربه عملی در زمینه سئو از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین برای هر کارشناس سئو به روز بودن و همگامی با تغییرات الگوریتم‌های موتورهای جستجو و استفاده از ابزارهای حرفه‌ای در مانیتورینگ و بهبود عملکرد سایت جزو واجبات محسوب می‌شود. از همه مهم‌تر، اشتراک‌گذاری دانش و تجربیاتتان با دیگران می‌تواند به ارتقاء شما و تبدیل شدنتان به یک سئو کار برجسته کمک کند. به عبارت دیگر، سئو کار شدن سفر پیوسته‌ای است که به یادگیری، تجربه و انعطاف‌پذیری نیاز دارد.

چگونه سئو کار شویم؟ راهنمای جامع متخصص شدن در سئو [2024]

484 ادمین